2020-08-25 14:08:29• hírek • Bede Emőke

Lebukott az ATM-es csalással próbálkozó Bihar megyei férfi

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

A Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség arról számolt be keddi közleményében, hogy sikerült kézre keríteni azt a férfit, aki bankautomaták megbuherálásával szeretett volna könnyen pénzt szerezni.

Az egyik nagyváradi pénzintézmény alkalmazottai még pénteken arról értesítették a rendőrséget, hogy egy ismeretlen személy valószínűleg egy házi készítésű szerkezetet telepített az ATM-re, mely által jogtalanul szeretett volna pénzhez jutni. A helyszínre kiérkező rendőrök a helyszíni vizsgálatokat követően nem sokkal sikeresen azonosították és elfogták a gyanúsítottat, egy 25 éves, vajdahunyadi fiatalembert.


A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a férfi valóban egy házilag barkácsolt, kétoldalú ragasztóval ellátott eszközzel próbálkozott, melyet a pénzkiadó nyíláshoz ragasztott. Elméletileg a szerkezetnek vissza kellett volna tartania a bankautomata által kiadásra szánt pénzt, viszont a terv nem vált be, a fiatalnak ugyanis egyetlen banit sem sikerült ily módon zsákmányolnia. Az elkövetőre a forgalom forgalom kellős közepén csaptak le a hatóság emberei. Autójának átvizsgálásakor a rendőrség további „alkatrészekre” bukkant, melyeket egyértelműen újabb eszközök készítéséhez használt volna a szóban forgó személy.


A bűnügyi osztály rendőrei 24 órára őrizetbe vették a vajdahunyadi fiatalembert, az ügyben pedig sorozatosan elkövetett lopás kísérlete miatt folytatják a nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: